Optim-”Oportunități prin tehnologii și inovație în Moldova ”este un proiect al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare SDC, implementat de Helvetas Swiss Intercooperation.

Ecolocal

Optim susține fermierii ecologici în accesul la noi canale de vânzare prin intermediul platformei de livrare online în perioada COVID 19.

Iucosoft

Optim susține IUCOSOFT în extinderea și lansarea cursurilor de instruire Java în Bălți și îi ajută să facă extinderea serviciilor lor durabilă.

AIM

Optim susține Alianța întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova (AIM) pentru a consolida vocea întreprinderilor mici și mijlocii prin elaborarea de politici și susținere.

MĂR

Optim susține Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Moldova pentru a oferi sprijin în dezvoltarea afacerilor organizațiilor membre în perioada Stării de urgență și nu numai.

Agrobiznes

Optim susține Agrobiznes în creșterea gradului de conștientizare a tehnologiei din agricultură prin intermediul mass-mediei agricole.

FNF

Optim susține Federația Națională a Fermierilor (FNF) în îmbunătățirea funcției de extindere și a serviciilor de consultanță pentru fermieri.

Katalyst

Optim susține Katalyst în stabilirea logisticii pentru livrarea săptămânală a cutiilor cu legume și fructe consumatorilor din Chișinău.

ADR nord

Optim susține Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR nord) pentru a obține informații despre cele mai competitive lanțuri valorice din regiune.